Skip to main content

Det har gått några månader nu och allt kanske inte blev precis som jag tänkt men ganska nära. Ekonomin t ex. Det kostade mer än jag trodde att det skulle göra nu när jag blickar tillbaka.

Det blev dyrare än jag tänkt

Jag hade räknat och räknat och kom fram till att vi skulle ha en total kostnad på ca: 17 000 kr per månad. Det stämde inte alls. Elen t ex var mycket dyrare än jag räknat med. För huset vi bor i så betalar vi 2 500 kr i el varje månad! Det är ju rätt galet men så är det nu när vi har fått facit. Förvisso så har vi egen pool och lite annat smått å gott men det hade jag inte räknat med. AC är sjukt dyrt att ha på bara så du vet. 🙂

Så den totala kostnaden för oss som familj är 25 000 kr. Vilket är ganska många % dyrare än vad jag tänkt mig. Så att ha en för tight budget kanske fungerar om man är själv men inte om man har familj. Så ta lite höjd när du räknar på vad det kommer att kosta. Man har ju såklart en ”övrigtpost” i budgeten och det är lätt att den drar iväg. Så det är bättre att ta lite höjd i budgeten än att vara för snål. Det kan påverkar om du tycker det är roligt eller inte, om du vill åka hem igen eller inte.

SaaS – en fantastisk möjlighet

SaaS, software as a service, är vad man kallar tjänster på internet där man betalar i abonnemangsform. Det kan t ex vara ett webbhotell där kunderna betalar en gång per år till webbhotellet för att ha en hemsida på internet. Eller t ex ett seo verktyg där man betalar en gång i månaden för att få tillgång till bra seo verktyg.

Det är så jag finansierar mitt och min familjs liv som digitala nomader. Det är ju lite förspänt för mig då jag själv är utvecklare och med andra ord utveckla tjänster själv.

Samuel

Jag har under de senaste 20 åren startat fler än 10 företag, haft mängder av anställda och jobbat mer eller mindre dygnet runt. Men man finner ingen lycka i sånt. Kortvarigt kanske. Nu lever jag istället med min familj som Digital Nomad och arbetar mestadels ideellt. Ett sjukt mycket mer givande liv. På den här sajten skriver jag om mitt liv som Digital Nomad. Jag hoppas kunna inspirera någon annan att upptäcka livet utanför ekorrhjulet.