Skip to main content

Vem väljer egentligen att frivilligt gå i karantän? Well, det gör jag och min familj. Orsaken är att vi kommer att resa tillbaka till Thailand den 6:e december och innan vi reser så måste vi göra ett ”corona fit to fly-test” eller ”corona pcr-test” som det även heter.

Om det testet skulle vara positivt så förlorar vi mycket pengar. Ett test kostar ca 2000 kr per person och vi är fyra personer i vår familj… Inte helt kul att förlora dom pengarna. Så vi valde helt sonika att åka till Rättvik i Dalarna för att hålla oss undan nu när spridningen skjutit i höjden.

Vi kommer att tillbringa vår tid här.

Så hur klarar man att karantäna i 14 dagar? Jag kör lite katastroftänk och kommer såklart att försöka skaffa mig bra rutiner. Det kommer behövas för när vi väl flugit ut från Sverige så väntar ytterligare 14 dagars karantän på Hotell i Bangkok…

Det här har jag tänkt spendera min tid på:

  • Jobb
  • Träna
  • Projekt
  • Hobby

Jobb

Jag jobbar som SEO-specialist och jag har en del kunder att ta hand om. Så det blir perfekt att jobba med dom här uppe. Det blir faktiskt ganska avkopplande att sitta i ett gammalt kök från 1800-talet, dricka kaffe, och jobba lite.

Träna

Jag har lovat mig själv att börja med lite hemmaträning. Inget avancerat. Bara det normala. Ut och springa, 4×10 armhävningar, 4×25 situps och 4×25 benböj varje dag. Jag har halkat efter den här sommaren och verkligen cementerat min vikt runt 82 kg. Jag vill inte ens tänka på måtten på kroppen haha. Men det ska förbättras.

Projekt

Jag jobbar med mitt SEO system SEOtoolbox.io och nu får jag mycket tid över att faktiskt, förhoppningsvis kunna lansera det mot årskiftet. Så stay tuned. Det är ett system som hjälper företag, marknadsavdelningar och mediebyråer att hantera sin SEO.

Hobby

Ska jag hinna med en hobby med? Ja det tycker jag. Att spendera iaf. en timme per dag med att modellera i Blender. Jag älskar 3D grafik men har aldrig riktigt hunnit med att lära mig. Nu har jag som hobby att lära mig modellering i Blender, spelutveckling i Unity med programmering i C#.

För att få lite uppföljning på allt detta och för att beskriva hur man mår under karantän så tänkte jag uppdatera bloggen så ofta jag kan. Kanske en gång om dagen, vi får se.

Samuel

Jag har under de senaste 20 åren startat fler än 10 företag, haft mängder av anställda och jobbat mer eller mindre dygnet runt. Men man finner ingen lycka i sånt. Kortvarigt kanske. Nu lever jag istället med min familj som Digital Nomad och arbetar mestadels ideellt. Ett sjukt mycket mer givande liv. På den här sajten skriver jag om mitt liv som Digital Nomad. Jag hoppas kunna inspirera någon annan att upptäcka livet utanför ekorrhjulet.